“No one ever swung too slowly” is een citaat van de beroemde Bobby Jones. Oftewel, je kan niet langzaam genoeg je swing maken. Maar  Bobby Jones was ook de bouwer van de fameuze golfbaan “Augusta National” later in zijn carriere. Niet alleen dat, want we hebben de jaarlijkse “The Masters” aan hem te danken. Zelf zal je misschien wel eens de opmerking of het advies hebben gekregen om je swing langzaam te maken. De feiten en getallen liggen door de uitvinding van Tour Tempo echter anders, en Bobby Jones had op dit punt geen gelijk.

Tour professionals hebben geen langzame swing. Ze swingen snel. Met een snelle swing bedoelen we de tijd die het neemt om de beweging met je golfclub te starten voor de backswing tot het moment van impact met de bal. Dat is bij tour pro’s in de range van net iets onder een seconde tot net iets meer dan een seconde. Tourpro’s zijn de afgelopen jaren ook sneller gaan swingen met als doel om meer afstand te krijgen.

Waarom zou je als amateur golfer het tempo van de tourpro gaan imiteren? Daar is sinds de ontdekking van het fenomeen door John Novosel Sr. het nodige onderzoek aan gedaan. Met name de spreiding, en het langzame(re) tempo van de amateur golfer laat in de praktijk zien, dat we daarom maar moeilijk controle krijgen over de witte bal.

Meer weten? Kijk dan eens naar de studies op onze site door deYale University. Dat gezegd, heeft Tour Tempo heeft ook de nodige gegevens in een mooie publicatie uitgegeven. Volg de link naar Tour Tempo 2.